EURIPA Rural Health Forum 2011

2nd EURIPA Rural Health Forum, Sinaia, Romania, 2011

Al doilea Forum EURIPA pentru Sănătate Rurală, cu participare internațională, a avut loc la Sinaia în perioada 12-15 mai 2011. Evenimentul a fost organizat de EURIPA (Asociația Europeană a Medicilor de Familie care practică în mediul rural) și Societatea Națională de Medicina Familiei - Departamentul de medicina familiei în mediul rural și zone izolate.

La eveniment au participat membrii Consiliului Director al EURIPA, membrii Departamentului de medicina familie în mediul rural şi zone izolate al SNMF, medici de familie practicieni în mediul rural din România şi străinătate. Invitaţi speciali au fost Prof. Dr. Richard Roberts (preşedintele WONCA World), Prof. Dr. Aneez Esmail (Preşedintele Reţelei de Siguranţă a Pacienţilor, profesor de medicina familiei la Univ. Manchester), Dr. Victor Olsavszky (reprezentatul Organizației Mondiale a Sănătății în România), Prof. Dr. Tina Eriksson (preşedinte EQuiP - reţeaua WONCA pentru asigurarea calității).

În cadrul forumului au avut loc 8 ateliere pe teme ca educaţia şi pregătirea, mediul de lucru, siguranţa pacienţilor, cercetarea în mediul rural, în urma cărora au fost create schiţele unor documente (policy papers) care vor fi prezentate de EURIPA în Jurnalul European de Medicină Rurală.

Website EURIPA Rural Health Forum 2011
 

 

În aceeași perioadă, tot în Sinaia, s-a desfășurat și prima ediție a Conferinței de Medicina Familiei în mediul rural, organizată de Societatea de Medicina Familiei Prahova, sub patronajul Societății Naționale de Medicina Familiei.

 

Click pentru detalii și oferta completă